Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Турчинову примарився Кучма в парламенті

Вівторок, 18 липня 2006, 20:06

Представник опозиції має незначні шанси бути обраним віце-спікером, вважає перший заступник лідера фракції БЮТ Олександр Турчинов.

"Дуже незначні шанси, що представник опозиції буде в керівництві парламенту", - сказав Турчинов журналістам у вівторок, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, у представників коаліції "немає мотивації" для голосування за віце-спікера в таємному режимі.

Говорячи про розподіл комітетів між опозицією і коаліцією, Турчинов відзначив, що "варіант, який запропоновали комуністи, "регіонали" і соціалісти дуже нагадує парламент часів Кучми, коли немає відповідальних у більшості і немає чітких статутних позицій в опозиції".

"Тобто це - розмитий варіант, коли формально витримані арифметичні дії, і, у той же час, опозиція не займається контролем", - підкреслив Турчинов.

Депутат також відзначив, що в опозиції немає мотивації контролювати процес, "а у влади є бажання займатися тільки бюджетом, фінансовими і банківськими справами й іншими речами, де можна розподіляти матеріальні ресурси".

"При розподілі комітетів ставилося за мету домогтися ситуації, коли незрозуміло, хто за що відповідає", - сказав Турчинов, назвавши подібний принцип розподілу "кроком назад".

Як відомо, Турчинова рішенням фракції БЮТ висунуто на посаду віце-спікера парламенту від опозиції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування