Бакаю доведеться чекати Луценка до осені

Середа, 19 липня 2006, 10:17

Печерський районний суд Києва почне розгляд позову колишнього керівника Державного управління справами Ігоря Бакая проти Юрія Луценка 7 вересня.

Про це заявив представник Бакая в суді Олександр Величко, повідомляє Обком з посиланням на "Українські новини".

За словами Величка, 17 липня суд мав почати розгляд позову Бакая до Луценко, однак сторона відповідача раніше подала клопотання з проханням перенести розгляд цієї справи, оскільки адвокат Луценка перебуває у відпустці.

Суд задовольнив це клопотання і призначив розгляд позову на 7 вересня.

17 травня Бакай звернувся в суд з вимогою визнати, що виконуючий обов'язки міністра внутрішніх справ Юрій Луценко порушив його конституційне право вважатися невинним, обвинувативши його у здійсненні злочинів.

Бакай також просить суд зобов'язати Луценка надалі утримуватися від необґрунтованих обвинувачень, однак не вимагає ніякого відшкодування за порушення своїх прав.

3 березня Луценко на телеканалі "Інтер" заявив про факт здійснення Бакаєм злочинів, які, за його словами, заподіяли Україні мільярдні збитки.

З жовтня 2003 по грудень 2004 Бакай очолював Держуправління справами.

Генпрокуратура порушила кримінальну справу щодо Бакая за зловживання службовими повноваженнями.

Після закінчення розслідування цієї справи Генпрокуратура передала його до Генпрокуратури Росії для залучення його до відповідальності згідно з російським законодавством, оскільки виявилося, що Бакай знаходиться в Росії і має російське громадянство.

Сам Бакай заявив, що не має наміру повертатися до України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування