Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Еліту-Центр відклали до вересня. Черновецький не допомагатиме сволоті

Середа, 19 липня 2006, 11:55

Головне слідче управління Міністерства внутрішніх справ має намір завершити слідство у справі вкладників "Еліти-Центру" у вересні.

Про це на засіданні комісії із забезпечення житлом постраждалих вкладників заявив заступник начальника відділу розслідування злочинів організованої злочинності Головного слідчого управління МВС Віктор Ільчук.

"Ми плануємо завершити справу приблизно у вересні місяці", - сказав Ільчук, передають "Українські новини".

За його словами, труднощі у розслідуванні виникають через те, що не всі потерпілі приходять на дізнання, й управлінню доводиться звіряти документи потерпілих з документами, що надійшли в Подільське райуправління міліції на початку після розкриття афери.

Міліція дотепер з'ясовує, які суми, кому й у якому вигляді сплачували інвестори, у зв'язку з чим ще немає повних списків потерпілих, які необхідно передати в Київську міську державну адміністрацію для подальшої роботи щодо забезпечення потерпілих житлом.

У свою чергу мер Києва Леонід Черновецький, що був присутнім на засіданні комісії, заявив, що Київміськадміністрація не може робити будь-які кроки без позовів потерпілих.

"Нічого не будемо робити, допоки ми не будемо мати повну картину, кому ми збираємося допомагати, ви мене зрозумійте: я ніякій буржуйській сволоті допомагати не буду, тому що це бюджет, і ці гроші треба використовувати не для потреб інвесторів, а для потреб звичайних людей, до яких я відношу і вас (присутніх на засіданні інвесторів)", - сказав Черновецький.

На його думку, Київміськадміністрація не повинна забезпечувати житлом тих інвесторів "Еліти-Центру", що скупили кілька квартир і збиралися заробити на цьому.

Він запропонував розділити інвесторів на "бідних" і "багатих". "Ми створимо свою комісію і визначимо критерії бідного і багатого: якщо людина купувала квартиру для себе, якщо його рівень доходу буде, я погоджу з вами рамки, річний такий-то, то його і вважатимуть бідним", - сказав мер.

Також він зазначив, що якщо інвестори лобіюватимуть права "багатих" інвесторів, то він припинить переговори.

Мер підтвердив, що житло для потерпілих будуватимуть на 19 земельних ділянках, відведених Київською міською радою з цією метою ще в березні. За його словами, на це потрібно 3-4 роки, і люди одержать квартири такі самі за метражем, які раніше купили.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування