Тарасюка здивував МЗС Росії, якого здивував Тарасюк

Середа, 19 липня 2006, 14:26

Міністерство закордонних справ здивоване реакцією МЗС Росії на заборону на в'їзд в Україну російському журналісту Михайлу Леонтьєву.

Про це повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ, передає Обком з посиланням на Українські новини.

"Реакція на заборону в'їзду Михайлу Леонтьєву з боку МЗС Росії викликає подив, тому що питання про виселення іноземців з території держави або заборона в'їзду з метою громадського порядку в міжнародній практиці розглядається як суверенне повноваження держави", – сказано в повідомленні.

МЗС відзначає, що такі дії визнаються міжнародним правом і не можуть розцінюватися як недружній акт стосовно держави, громадянами якого є ті чи інші особи.

"Українська сторона вже неодноразово пояснювала, що вона і надалі буде здійснювати заходи, необхідні для захисту своєї національної безпеки, стабільності в суспільстві, рішуче захищати державний суверенітет України та її територіальну цілісність, запобігати спробам втручання у внутрішні справи України", – сказано в повідомленні.

МЗС України підкреслює, що до цього часу не була отримана відповідь на ноту посольства України в Росії від 5 червня про причину недопуску на територію Росії громадянина України Сергія Євтушенка.

Раніше МЗС Росії заявляв, що вважає недружнім актом заборону на в'їзд в Україну Леонтьєву.

Служба безпеки України заборонила Леонтьєву в'їзд до України на 5 років.

Раніше Україна тимчасово заборонила в'їзд віце-спікеру Держдуми Росії Володимиру Жириновському та депутату Держдуми Росії Костянтину Затуліну.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News