Депутати розглянули Калашнікова і вирішили, що він – симулянт

Середа, 19 липня 2006, 17:23

Голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко сподівається, що Партія регіонів зробить належні висновки з конфлікту, що відбувся між депутатом фракції Олегом Калашніковим і журналістами телеканала СТБ.

"Мені здається, що та симуляція вибачень, яку ми почули, не красить ні цю відому людину, ні цю політичну силу. Думаю, такі речі повинні бути щиро спокутувані, або партія повинна з такими людьми прощатися", - заявив Шевченко в інтерв'ю журналістам у середу в Києві.

Він також відзначив, що "депутати в таких випадках повинні пам'ятати, за кого вони стоять - за свої партійні інтереси або за свободу, справедливість, порядок і закон".

Він також повідомив, що на організаційному засіданні комітету з питань свободи слова в середу ситуація навколо конфлікту між Калашніковим і журналістами телеканала СТБ розглядалася, однак комітет жодного рішення з цього приводу не ухвалив.

Разом з тим він завірив, що комітет "буде стояти на сторожі журналістських інтересів у таких ситуаціях, не оглядаючись на фракції".

Водночас, за словами Шевченка, комітет бачить своїми стратегічними задачами створення громадського мовлення і роздержавлення преси.

"Я думаю, що цей комітет ввійде в історію, як комітет, що допоміг одержати країні громадське мовлення, телебачення і радіо, і який провів роздержавлення преси", - сказав він.

Шевченко відзначив, що в комітеті "ідеальний баланс між меншістю і більшістю - 50 на 50" і "гарний гендерний баланс - 3 жінки на 12 членів комітету, що набагато більше, ніж у середньому по парламенту".

Він вважає, що нинішній склад комітету є найбільш професійним за всю історію Верховної Ради.

"Я в очікуванні дуже великих речей, які будуть попереду", - сказав він.

На засіданні комітету було ухвалено рішення про створення чотирьох підкомітетів: з питань свободи слова й інформації (очолив член БЮТ Сергій Потимков), з питань друкованих ЗМІ і преси (Степан Курпіль, БЮТ), з питань електронних мас-медіа (Микола Баграєв, БЮТ), з питань реклами (Олена Бондаренко, Партія регіонів).

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...