Янукович вирішив гнати Калашникова в шию

Середа, 19 липня 2006, 17:33

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович сподівається, що депутата Олега Калашникова, який причетний до побиття журналістів СТБ, буде виключено з лав фракції на її засіданні у четвер.

Про це повідомила депутат Партії регіонів Ганна Герман по завершенні зустрічі з журналістами телеканалу СТБ.

"Віктор Янукович підтвердив свій намір домагатися виключення Олега Калашникова з фракції в парламенті і з Партії регіонів", - сказала вона.

Янукович також висловив сподівання, що його підтримає політрада.

"Вже завтра це питання буде піднято на засіданні", – сказала Герман, зазначивши, що остаточне рішення може бути ухвалено у понеділок.

За її словами, Янукович вважає, що покарання для Калашникова у вигляді догани є "зам’яким та недостатнім".


"На його думку, цей прикрий інцидент має послужити добрим уроком всім, хто пробує чинити будь-який тиск на засоби масової інформації", - сказала Герман.

На запитання, чи згодна у такий спосіб Партія регіонів втратити один депутатський голос, вона відповіла:

"Віктор Федорович сказав на зустрічі з журналістами, що втрата одного голосу – це дуже велика втрата, але для Партії регіонів і Януковича свобода слова є більшим пріоритетом, ніж один голос в парламенті".

На запитання, чому Янукович "забарився з реагуванням" на ситуацію, Герман відповіла, що буквально до останнього дня у нього не було можливості у повному обсязі ознайомитися з усіма деталями інциденту.

"Сьогодні він (Янукович) на зустрічі з журналістами сказав, що кожного ранку він прокидається з тягарем на плечах. "Я сьогодні скинув цей тягар", - сказав він, прийнявши рішення про виключення Калашнікова з фракції", - сказала Герман.

Водночас кореспондент СТБ Маргарита Ситник після зустрічі з Януковичем висловила впевненість у тому, що рішення про виключення Калашнікова з фракції буде ухвалено.

"Ми почули абсолютно адекватні аргументи і конструктивну позицію лідера політичної сили. Політичну складову інциденту канал вважає вичерпаною. Канал не має жодних претензій до Партії регіонів, але ми продовжимо з’ясовувати стосунки з Калашніковим у правовому полі. Залишається чинною наша заява, претензії до прокуратури Печерського суду", – повідомив "Українській правді" голова правління каналу СТБ Володимир Бородянський.

Під час зустрічі Янукович подарував журналістам дві свої книги "В політиці немає остаточних поразок і перемог" і "З вірою, надією і любов’ю" з власними автографами.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...