Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Орли Луценка потрусили підлеглих його екс-соратника

Середа, 19 липня 2006, 18:01

За хабарництво до кримінальної відповідальності цього року притягнуто більше 100 керівників та викладачів ВУЗів.

Про це в середу заявив начальник Держслужби боротьби з економічною злочинністю МВС Леонід Скалозуб, повідомляє прес-служба МВС.

Загалом з початку року в освітянській сфері правоохоронці викрили 585 злочинів. З них 114 розкрадань, 458 службових злочинів, у тому числі 242 хабарництва.

Суми викритих хабарів становлять від 500 грн. до 60 тисяч.

Зокрема, до кримінальної відповідальності притягнуто 119 осіб. З них 29 – керівників: 2 ректори, 5 проректорів, 7 деканів та 7 держслужбовців. 416 кримінальних справ передано до суду.

За словами Скалозуба переважна більшість фактів хабарництва у системі освіти припадає на період сесій та вступних іспитів: січень – лютий та червень - липень.

"При цьому з року в рік зростають як суми хабарів, що отримують посадовці-освітяни, так і кількість епізодів отримання хабарів", - зазначив Скалозуб.

Факти зловживань службовим становищем та хабарництва задокументовано зокрема в Київському університеті ім. Т.Г. Шевченка, Переяслав-Хмельницькому державному педуніверситеті, Прикарпатському університеті ім. В.Стефаника.

А також в Харківському держмедуніверситеті, Харківському аграрному університеті, Житомирському агроекологічному університеті, Черкаському державному технологічному університеті, Запорізькій державній інженерній академії тощо.

Як відомо, міністром освіти та науки є соціаліст Станіслав Ніколаєнко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування