У парламенті вирішили, що Тимошенко себе поховала

Четвер, 20 липня 2006, 11:21

Спікер Верховної Ради Олександр Мороз попросив працівників секретаріату в перерві засідання сесії Верховної Ради скласти полотнище національного прапора, яке розстелила фракція БЮТ на своїх місцях.

"Я хотів би попросити працівників секретаріату, щоб вони в перерві знову склали полотнище і віддали фракції Блоку Юлії Тимошенко", - сказав Мороз, при цьому додавши: "Воно (полотнище) їм ще знадобиться".

Мороз попросив працівників секретаріату забрати полотнище після того, як виступив член фракції Партії регіонів Василь Кисильов із пропозицією скласти полотнище, оскільки "це питання належить до державних символів України і не можна знущаються з прапора".

Водночас депутат від фракції соціалістів Іван Бокий у своєму виступі нагадав, що "з національними символами пов'язані найсвятіші ритуали в житті нашого народу". Зокрема, за його словами, прапором накривали загиблих козаків.

Депутат також нагадав, що в зал парламенту в 1991 році було внесено національний прапор як символ проголошення незалежності України.

"І сьогодні цим прапором накривають уже депутатські ряди", - сказав Бокий, підкресливши, що це, у першу чергу, приниження.

За його словами, це приниження самої Верховної Ради і національного символу України.

"Але в такому випадку, що може означати це приниження? Воно означає тільки одне - що фракція БЮТ поховала себе в цьому залі", - сказав депутат, додавши, що "це символічний крок".

Крім того, Бокий підкреслив, що не можна терпіти таке приниження і надалі. "Мені шкода тих гідних людей з великими біографіями, з великими заслугами перед українським народом, які є у фракції БЮТ", - сказав Бокий, додавши, що ці люди "стають маріонетками в її (Юлії Тимошенко) руках".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...