Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росіяни вирішили, що якщо Україна не буде з ними дружити, її ВПК розвалиться

Четвер, 20 липня 2006, 11:40

Погіршення відносин з Росією наносить військово-промисловому комплексу України важкий удар.

Про це говориться в статті "Україна — Росія: Сварка з роботодавцем" російської газети "Ведомости".

"Продукція українського військово-промислового комплексу цікава тільки Росії і країнам, які в основному орієнтуються на радянське і російське озброєння, включаючи Індію і Китай", - пише газета.

За словами автора, українська оборонна промисловість є свого роду "осколком" радянського ВПК і в більшості випадків (близько 80%) не має виробництва повного циклу, виступаючи в основному як субпідрядник підприємств, які знаходяться на території Росії.

"У той же час український ВПК представляє для Європи тягар і сприймається Заходом, як конкурент. Справа поглиблюється несумісністю оборонних і технічних стандартів, принципів організації виробництва, технологічною відсталістю багатьох українських підприємств", - пише газета.

"У таких провідних на Заході галузях, як розвиток військових інформаційних технологій, створення бойових інформаційно-управляючих мереж, електронно-оптичних систем, Україні запропонувати тим більше нема чого", - відзначає видання.

Автор робить висновок, що "надії деяких українських кіл на те, що український ВПК знайде після вступу України до НАТО якесь "місце в Європі", важко охарактеризувати інакше як наївні".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...