Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

З 1 вересня ціни на електроенергію виростуть на 25%

Четвер, 20 липня 2006, 14:06

Національна комісія регулювання електроенергетики в четвер ухвалила рішення про підвищення з 1 вересня тарифів на електроенергію для населення і населених пунктів на 25%.

Голова комісії Валерій Кальченко підкреслив, що нові тарифи будуть складати 60% від економічно обґрунтованих.

"Комісія виважено йде на ухвалення цієї постанови. Це другий етап підвищення після першого, початого з 1 травня 2006 року. Ми плануємо і далі, раз на півроку, підвищувати тарифи на 25 %, щоб 1-го квітня 2008 року привести їх до економічно обґрунтованого рівня", - відзначив Кальченко.

Він також нагадав, що постанова НКРЕ набере чинність у випадку її реєстрації міністерством юстиції.

Кальченко уточнив, що наступне підвищення планується провести 1-го квітня 2007 року, а потім - 1-го вересня 2007 року, а останнє - з 1 квітня 2008 року.

У свою чергу, представник НКРЕ Юрій Антонюк уточнив, що нові тарифи на електроенергію складуть (без ПДВ): для населення - 20,3 коп./квт-год, для сільського населення - 18,75 коп./квт-год, для користувачів електроплитами - 15,63 коп./квт-год.

За його словами, у середньому платники споживають 105 квт-год на місяць, тому додаткові витрати будуть не занадто великі.

Антонюк також нагадав, що тарифи на електроенергію для населення в Україні не підвищувалися з березня 1999 року по травень 2006, що привело до їхнього падіння до 36% від економічно обґрунтованого рівня і необхідності покриття витрат промисловістю за рахунок перехресного субсидування.

За його словами, нинішнє підвищення дозволить скоротити обсяг дотацій на 1,5 млрд. грн. і поліпшити позиції української промисловості.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування