Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЯНУКОВИЧ ЗАБУВ ПОДАТИ ЮЩЕНКУ СВОЮ БІОГРАФІЮ

Четвер, 20 липня 2006, 14:58

Президент Віктор Ющенко скористається 15-денним терміном, який надає йому Конституція для подання кандидатури на посаду прем’єр-міністра.

"Він (Ющенко) скористається цим терміном для того, щоб визначити всі пропозиції", - сказала після завершення зустрічі Ющенка з лідером Партії регіонів Віктором Януковичем прес-секретар президента Ірина Геращенко.

Вона також зазначила, що згідно з законом поданням на прем’єр-міністра має надходити до секретаріату президента разом з детальною інформацією про кандидата.

Зустріч Ющенка і Януковича. Фото Миколи Лазаренка

"Відповідно до Регламенту Верховної Ради необхідно разом з письмовим поданням про призначення прем’єр-міністра подати відомості про освіту, витяг з трудової книжки, автобіографію, в якій зазначаються найістотніші факти життя, відомості стосовно входження до керівних органів чи наглядової ради підприємства чи організації, приналежність до політичних партії", - сказала Геращенко.

Вона додала, що ці відомості мають бути власноручно заповнені кандидатом.

За словами Геращенко, подання на Януковича прийшло без цих відомостей.

"До речі, коли подавала коаліція демократичних сил подання відносно прем’єра на Тимошенко, ця норма була виконана", - додала вона.

Геращенко також повідомила, що зустріч Януковича і Ющенка відбувалась спочатку за участю представників секретаріату, а потім "дали їм поспілкуватись".

"Зустріч тривала 2,5 години", - сказала вона. І додала, що вони "пили чай з лимоном".

На питання щодо різних тлумачень Конституції у питанні призначення прем'єра, Геращенко назвала це наслідком відсутності Конституційного суду. "Навіть в казці про ріпку сьогодні іноді є більше логіки, хто за кого чіпляється, дєтка за бабку, бабка за жучку. Натомість в Конституційній реформі є стільки протиріч, які дозволяють вільно трактувати ці норми", - зазначила вона.

Геращенко зазначила, що Ющенко і Янукович "приділили велику увагу відсутності Конституційного суду". "Президент наполягає на негайному формуванні Конституційного суду", - додала Геращенко.

Крім того, як Геращенко повідомила журналістам, "президент висловив Януковичу свою стурбованість ситуацією у Верховній Раді, напруженістю між політичними силами".

"Президент сказав, що відповідальність за це лежить на всіх політичних силах парламенту, як більшості, так і меншості", - додала Геращенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування