Для "Нашої України" прихід Януковича не драма

Четвер, 20 липня 2006, 17:37

У "Нашій Україні" не мають наміру драматизувати ситуацію у випадку призначення лідера Партії регіонів Віктора Януковича на посаду прем'єр-міністра.

Про це заявив у четвер, голова партії УРП "Собор" Анатолій Матвієнко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Однак при цьому він додав, що кандидатура Віктора Януковича не є консолідуючою.

За його словами, якщо вдасться домогтися заміни кандидатури Януковича, "це буде дійсно те, що зможе об'єднати швидше Україну".

При цьому він розцінив як "бажання розпалити протистояння" висловлення про те, що президент може не вносити у Верховну Раду представлення на кандидатуру прем'єр-міністра.

Матвієнко також заявив, що проти того, щоб президентові говорили, що в нього є 15 днів на розгляд із правом відхилення".

"Президент не має такого права", - сказав він, додавши, що в президента є право проведення консультацій з кандидатом на посаду прем'єр-міністра, запропонованого коаліцією.

Також Матвієнко заявивши про необхідність створення коаліції "НУ", Партії Регіонів та БЮТ.

У відповідь на це член фракції БЮТ Сергій Поліщук заявив, що мабуть, політична напруженість "виснажила" Матвієнка, у "результаті чого він перестав реагувати" на постійні заяви БЮТ, що блок "не братиме участі в жодній коаліції за участю олігархічно-кланового угруповання".

"Повторюю особисто для Матвієнка: ані теоретично, ані практично об'єднання БЮТ з "регіоналами" неможливе. Пану Матвієнку варто припинити дезінформувати людей власними фантазіями про причетність Блоку Тимошенко до монстроподібних утворень", - цитує слова Поліщука прес-служба БЮТ.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування