Азаров розбив ущент спадщину Єханурова

Четвер, 20 липня 2006, 19:42

Глава бюджетного комітету Микола Азаров розкритикував бюджетну політику нинішнього уряду під час розгляду в парламенті бюджетної резолюції на 2007 рік.

"Коли ми вчора на засіданні бюджетного комітету послухали звіт Мінфіну і коментарі глави Рахункової Палати про стан справ з бюджетом поточного року і пропоновані показники бюджетної резолюції на 2007 рік, стало очевидно, що нас очікує бюджетна катастрофа", - заявив Азаров.

"Бравурні доповіді виконуючих обов'язки міністрів про виконання бюджету цього року – міф. Вони не здатні ні планувати бюджет, ні його виконувати", - відзначив екс-перший віце-прем'єр в уряді Януковича.

"Так, запланувавши на перше півріччя всього 44% надходжень від річного показника в загальний фонд Держбюджету, вони сьогодні звітують про так зване виконання, тоді як по стандартному плануванню в першому півріччі має надходити більш 46%, - заявив Азаров.

"Тобто, плануємо не так як треба, а так, щоб легше було відзвітувати", - додав він.

За його словами, за підсумками першого півріччя, виконання Держбюджету за доходами "провалено приблизно на 3 млрд.грн".

"Зараз нам доведеться терміново виправляти ситуацію, тому що провал року при таких тенденціях може скласти до 8 млрд.грн", - відзначив він.

Азаров також сказав, що одна з основних проблем виконання державного і місцевого бюджетів – це підвищення в 2006 році цін на природний газ і електроенергію.

"Ціна цього питання, за найскромнішими підрахунками того ж Мінфіну, складає близько 1 мільярда гривень", - відзначив він.

"Загальні економічні показники поточного року також свідчить про безладне і відверто негативне ставлення до національної економіки, вітчизняного виробника з боку колишньої влади, - заявив Азаров.

Він також резюмував: "нам потрібно дати такі пропозиції і доручення, щоб ті "благі побажання", які "підготував" попередній Кабмін у вигляді "Бюджетної резолюції", не заважали нормальній роботі нового українського уряду по забезпеченню росту добробуту українських громадян, росту національної економіки".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News