У Тимошенко не було ілюзій про Мороза, тому вона його хотіла зробити спікером

Четвер, 20 липня 2006, 23:00

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко пропонувала президенту віддати Олександру Морозу посаду спікера, бо знала, що він може через неї зруйнувати коаліцію.

Про це вона заявила в ефірі 5 каналу.

"Я дійсно знала те, що знали всі депутати і що знав президент. Ми знали, що Мороз такий як він є. І якщо в народу ще були ілюзії, то в нас вже давно ілюзій на цю тему не було. Ми знали, що для Мороза самоцінність в цьому житті - це посада спікера", - сказала Тимошенко.

Вона відзначила, що "Сан Санич здав партію і своїх друзів, побратимів, заступників і своє чесне ім'я на склад (за цю посаду)".

"Я знала цінність цієї посади для Мороза і просила президента: "У нас нема іншого матеріалу, щоб складати коаліцію – віддайте Морозу те, заради чого він буде руйнувати все", - зазначила Тимошенко.

Вона припустила, що навіть, якби помаранчева коаліція домовилась і спікером став не Порошенко, а хтось інший, то "Мороз зруйнував би все, але став би спікером".

"Тому я була прихильником того, щоб віддати цю посаду як дань за те, що буде стабільно працювати коаліція і стабільно працюватиме уряд", - сказала Тимошенко.

Вона повідомила, що не спілкується більше з Морозом, бо вважає, що "Мороз зруйнував надії людей, які вже 15 років чекають".

Щодо тих людей з БЮТ, які підтримали коаліцію, то Тимошенко сказала, що в її фракції знали, що не всі витримають іспити грошима і "цікавими пропозиціями".

"Сьогодні десятки депутатів із нашої фракції після того, як їх ґвалтують у Партії регіонів, приходять і говорять, що нам пропонували сьогодні 7 мільйонів і посаду міністра", - повідомила лідер БЮТ.

Тимошенко спокійно поставилася до того, що коаліція хоче переглянути розподіл комітетів, зокрема забрати квоту БЮТ.

"Якщо хочуть, хай забирають. Ми їх (посади в комітетах) і не випрошували. Але все одно в цьому парламенті державотворення не буде", - сказала вона.

Водночас Тимошенко запевнила, що депутати її фракції пильно стежитимуть за роботою колег, щоб "вони не ділили квартири направо й наліво".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News