Соціологи зробили Луценку прозорий натяк

П'ятниця, 21 липня 2006, 11:51

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко сприймається більшістю громадян як потенційний лідер політичної сили.

Про це свідчать результати опитування, проведенного Центром Разумкова з 18 травня по 2 червня 2006 року.

Рівень відомості міністра внутрішніх справ Юрія Луценка як політика є досить високим.

"Він належить до когорти політиків з відносно високим, порівняно з іншими політиками, рівнем довіри. Луценко − єдиний, хто, не будучи лідером політичної сили, називається "цілком" або "скоріше" самостійним політиком більш ніж 30% респондентів", - йдеться в прес-релізі.

"Чим вищий рівень довіри до Луценка, тим частіше його називають самостійним політиком: серед тих, хто йому повністю довіряє − 88,2%, серед тих, хто зовсім не довіряє − лише 4,8%" – зазначають соціологи.

Відповідаючи на запитання про ставлення до політичних сил залежно від того, хто саме з політиків її очолить, найчастіше респонденти як найбільш "бажаних" лідерів називають тих, хто вже очолює політичні сили − Юлію Тимошенко, Віктора Януковича, Віктора Ющенка і Олександра Мороза.

"А відразу за ними у цьому списку йде Луценко, випереджаючи таких політиків як Литвин, Вітренко, Симоненко, Єхануров, Кінах. Тобто Луценко сприймається значною частиною населення як потенційний лідер політичної сили", - вважають соціологи.

Також громадяни України оцінюють роботу міліції дещо краще, ніж, у квітні 2004 року, тобто за попереднього керівництва Міністерства внутрішніх справ.

Як зазначається в прес-релізі центру, найвище оцінюється робота міністра внутрішніх справ, найнижче − робота керівників обласних управлінь МВС.

Серед тих, хто чув про які-небудь ініціативи МВС, 60,8% оцінюють їх позитивно, 14,8% − негативно.

Серед тих, хто чув про ініціативу реформування дорожньо-патрульної служби, оцінюють її позитивно 51,0%, негативно − 22,9%; серед тих, хто знає про ініціативу стосовно боротьби з корупцією − відповідно 84,3%, 3,0%; серед тих, хто знає про ініціативу стосовно реформування МВС − відповідно 79,7%, 5,5%, йдеться в прес-релізі.


Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...