ЮЩЕНКО ТАКИ ПЕРЕДУМАВ ЇХАТИ ДО ПУТІНА. А ще Саакашвілі і Кочарян

П'ятниця, 21 липня 2006, 12:39

Президент Віктор Ющенко не поїде в Москву на самміт СНД.

Про це в п'ятницю на брифінгу повідомила прес-секретар президента Ірина Геращенко.

"Президент України, з огляду на політичну ситуацію в країні, вирішив, що в ці дні він повинен знаходитися в Україні", - сказала вона.

Геращенко також повідомила, що Ющенко направить президенту Росії Володимиру Путіну офіційний лист, у якому пояснить, чому він не приїде на самміт.

У цьому листі український лідер також завірить свого російського колегу в щирості відносин України до Росії, а також, у тому, що Росія є стратегічним партнером України.

Прес-секретар також повідомила, що в листі Ющенко знову запросить Путіна відвідати Україну з візитом.

"Ми просимо президента Російської Федерації відвідати Україну. Сподіваємось, що наші російські колеги з розумінням поставляться до такого рішення", - сказала Геращенко.

Також відмовилися приїхати в Москву на самміт президенти Грузії Михаїл Саакашвілі і Вірменії Роберт Кочарян.

У цілому, станом на 13.30 п'ятниці, підтверджена участь у самміті семи керівників країн СНД - президентів Азербайджану, Білорусі, Киргизії, Казахстану, Молдови, Таджикистану й Узбекистану.

Заступник голови МЗС Грузії Мераб Антадзе пояснив рішення Саакашвілі не їхати в Москву тим, що програма неформального самміту СНД вийшла дуже завантаженою і не дозволяє провести докладну зустріч лідерів Грузії і Росії, про яку просив Тбілісі.

Президент Вірменії Кочарян відмовився від участі в самміті за станом здоров'я. Президент Туркменії, який знаходиться у відпустці, і раніше не повідомляв про намір їхати в Москву.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...