Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чорновіл допоможе Тимошенко, а Мартинюк - Банковій

П'ятниця, 21 липня 2006, 13:36

Депутат Тарас Чорновіл збирається наступного тижня самостійно написати заяви про складення депутатами БЮТ депутатських повноважень.

"Я особисто напишу і покладу на місця депутатів БЮТ ці заяви. Якщо вони тримають слово – вони їх підпишуть", - зазначив Чорновіл.

Як відомо, лідер БЮТ заявила, що в понеділок її фракція почне збирати підписи про складення депутатських повноважень.

Вперше про складення депутатських повноважень Тимошенко заявила ще у вівторок.

Водночас головуючий на засіданні віце-спікера Адам Мартинюк заявив про неможливість розпуску парламенту.

"Шановні колеги, які говорять про розпуск парламенту, я вам настійно рекомендую читати 90 і 115 статті Конституції", - зазначив Мартинюк.

Після цього він навів конституційні норми відповідно до яких:

"Президент має право достроково припинити повноваження Верховної Ради України, якщо: 2) протягом шістдесяти днів після відставки Кабінету Міністрів не сформовано персональний склад Кабінету Міністрів"

А також, що:

"Кабінет Міністрів складає повноваження перед новообраною Верховною Радою. Прем'єр-міністр, інші члени Кабінету Міністрів  мають право заявити Верховній Раді країни про свою відставку".

Мартинюк наголосив, що Верховна Рада 5 скликання не відправляла у відставку уряд, а тому він виконуватиме свої повноваження не 60 днів, як у разі відставки, а "до формування нового уряду"

"Тому я порадив би юристам з Банкової читати Конституцію, хоч вони і мріють її змінити. Шістдесят днів не мине ні 24, ні 25 липня, бо Кабмін у відставку не відправлений", - наголосив віце-спікер.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування