Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У вересні їздити до Європи стане легше?

Субота, 22 липня 2006, 13:12

У ході переговорів делегацій України і Європейської комісії 20 липня в Брюсселі (Бельгія) був затверджений проект договорів про спрощення візового режиму.

Як повідомляє прес-служба міністерства закордонних справ, сторони також досягли істотного прогресу в узгодженні проекту договору про реадмісію (повернення нелегальних мігрантів) з урахуванням національних інтересів України.

Сторони домовилися провести наступний раунд переговорів про проект договорів між Україною і Європейським Союзом у вересні, під час якого українська сторона сподівається остаточно підготувати договори до підписання.

Заступник міністра закордонних справ Микола Маймескул, який очолював українську делегацію, у своєму виступі він наголосив на численних проблемах, з якими стикаються громадяни України при оформленні віз для в'їзду до країн-членів ЄС.

Українська сторона підкреслила неприпустимість випадків зневажливого ставлення до українців, наголосила на необхідності забезпечення з боку країн-членів ЄС прозорості візових процедур, уніфікації візових вимог всіма країнами-членами.

Європейській стороні було передані результати досліджень громадських організацій з цього питання.

У свою чергу, представники ЄС повідомили про схвалення Єврокомісією 19 липня проекту "Візового кодексу", що має замінити існуючі інструкції й містить, зокрема, норму про обов'язок консула пояснювати причини візової відмови.

У той же час голова делегації Єврокомісії обіцяв невідкладно звернутися до керівників дипломатичних установ країн-членів ЄС в Україні з метою роз'яснення зазначених проблем.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...