Ющенко взяв 15 днів на роздуми

Субота, 22 липня 2006, 18:09

Президент Віктор Ющенко проголосить своє рішення щодо затвердження кандидатури прем’єр-міністра у 15-денний термін після її подання.

"Своє рішення я проголошу у визначений Конституцією термін", - сказав президент у радіозверненні в суботу.

"На ім’я президента надійшла пропозиція коаліції щодо майбутнього прем’єр-міністра. Відповідно до Конституції, глава держави має 15 днів для того, щоби визначитися щодо подання цієї кандидатури на затвердження Верховної Ради", - сказав він.

"Я діятиму виключно в нормах українського законодавства, приймаючи відповідальне для країни рішення щодо майбутнього парламенту і уряду", - підкреслив Ющенко.

Він також повідомив, що задоволений підсумками розвитку країни за перше півріччя 2006 року.

За словами президента, реальне зростання ВВП у першому півріччі становило 5%, а у червні цей показник виріс до 9,3%, що є одним з найкращих показників у Європі.

Ющенко відзначив, що з початку поточного року в Україні створено близько півмільйона нових робочих місць, рівень інфляції знизився більш ніж удвічі, зменшився державний борг.

Разом з тим, президент підкреслив, що при швидких темпах зростання неминучою проблемою є підвищення цін. "Так ринок реагує на те, що в кишенях українців з’являється більше грошей", - сказазав він.

"Реалією є й зростання цін і тарифів на електроенергію, газ, перевезення. Це вимушений крок влади. Значний ріст цін на енергоносії – це світова тенденція, і Україна мусить враховувати, що з кожним роком нафта і газ стають дорожчими", - пояснив президент.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування