Піскун перевів стрілки на Шокіна у справі Кравченка

Понеділок, 24 липня 2006, 10:48

Екс-генпрокурор Святослав Піскун заявляє, що він не займався розслідуванням причин смерті екс-міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка.

"Ця справа була закрита в слідчому управлінні Шокіна (начальника слідчого управління ГПУ). Можливо, це слідчий ухвалював рішення (про закриття справи), але обов'язково воно було узгоджено із Шокіним", - сказав Піскун в інтерв'ю "Делу".

За його словами, усе слідство з цієї справи велося під керівництвом Шокіна і на підставі висновку експертів про самогубство Кравчена було закрите.

"Був однозначний висновок експертів про те, що це самогубство. Я точно знаю, що це рішення, не пам'ятаю, при мені або без мене, ухвалювалося під керівництвом Шокіна. Він мені особисто доповідав, що жодних підстав вважати, що Кравченка було вбито кимось ззовні, нема", - сказав Піскун.

"Я йому сказав: "Ти розумієш, що це дуже серйозне питання, яке потрібно розслідувати?". А він відповів: "Так, ми провели всебічне розслідування, і в нас є висновок експертів. Я вам офіційно повідомляю, що жодних підстав (вважати смерть Кравченка вбивством) нема, і ми закрили справу". Я кажу: "Ну добре. Я тоді скажу про це суспільству", - розповів він.

На питання, чи може бути відновлена справа смерті екс-міністра транспорту Георгія Кірпи, Піскун відповів:

"У мене таких даних немає. Якщо там є якісь нові дані, то питань немає — нехай відновляють і розслідують. Але на той час, коли ухвалювалося рішення по Кірпі, не було жодних підстав вважати, що він кимось був убитий. Інша справа — доведення до самогубства — також не знайшла підтвердження в ході розслідування".

Як відомо, нещодавно Генпрокуратура відновила розслідування причин смерті Кравченка.

Нинішній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко також заявляв, що в нього є інформація про те, що Кравченко, можливо, був убитий.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування