Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україну змусять виконувати в СНД усі документи?

Понеділок, 24 липня 2006, 11:16

Президенти країн СНД обговорили на неформальному саміті в Москві питання реформування Співдружності і домовилися підготувати конкретні пропозиції по цій темі до своєї листопадової зустрічі.

Голова СНД, президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв повідомив журналістам, що він запропонував програму реформування структур Співдружності, що передбачає введення обов'язкового порядку виконання спільних документів.

"Рішення повинні ухвалюватися консенсусом і повинні бути обов'язковими для всіх", - сформулював Назарбаєв основні принципи.

"Не повинно бути держав, що не згодні і не підписують (документи) і, природно, не виконують", - додав він.

За його словами, необхідно було знайти такі теми, які б задовольняли усіх.

Президент Казахстану назвав їх: це міграційна політика, транспортна, освітня система, питання боротьби з викликами сьогоднішнього дня і гуманітарна проблема.

За його словами, на саміті до вже перерахованих п'яти тем було запропоновано додати єдині підходи в міжнародних питаннях і спільний простір, що стосується оборонної політики.

Назарбаєв повідомив, що він запропонував реорганізувати структуру СНД відповідно до озвучених ним ідей.

За його словами, заступники прем'єр-міністра кожної з країн повинні будуть скласти програму, виступити в ролі шерпів, як на "вісімці".

"Росія повинна бути центром просування і мотором такої інтеграції", - вважає Назарбаєв.

У суботній зустрічі брали участь президенти восьми країн Співдружності - Росії, Азербайджану, Білорусії, Киргизії, Казахстану, Молдавії, Таджикистану й Узбекистану. Президент Вірменії Роберт Кочарян не зміг прибути в Москву на саміт СНД через хворобу.

Президент Грузії Михайло Саакашвілі відмовився від участі в саміті через відмову Москви від проведення в ході саміту двосторонньої зустрічі з президентом Володимиром Путіним.

До Москви не приїхали також український президент Віктор Ющенко і туркменський лідер Сапармурат Ніязов.

РИА Новости

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування