Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров вже зробив дірку на 12,5 мільярдів?

Понеділок, 24 липня 2006, 12:06

За розрахунками Міністерства фінансів, відновлення податкових пільг, схвалених бюджетним комітетом Верховної Ради, призведе до втрат доходів бюджету на суму 12,5 мільярдів гривень.

Про це йдеться в заяві міністра фінансів Віктора Пинзеника "з приводу спроб відновлення тіньових оборотів економіки", повідомляє прес-служба Мінфіну.

Зокрема, бюджетний комітет Верховної Ради схвалив проект пропозицій до основних напрямів бюджетної політики на 2007 рік, прийнятих Кабінетом міністрів.

Одним із пунктів цих пропозицій передбачено відновлення режиму надання податкових пільг стосовно спеціальних економічних зон та спеціального режиму діяльності технологічних парків, зазначається в заяві.

При цьому Пинзеник нагадав, що "переважно такі пільгові режими діяли щодо звільнення від податку на прибуток та податку на додану вартість".

"Неможливо знайти логіку в рішеннях, коли, з одного боку, заявляється про необхідність захисту національного виробника через механізм підвищення імпортного мита, а з іншого, імпортні товари звільняються від ПДВ, що є рівнозначним їх дотуванню", - зазначив міністр.

За його словами, "існування режимів звільнення від оподаткування веде не тільки до прямих втрат бюджету, а й створює в країні офшорні зони, через які уникнути сплату податку може будь-який суб'єкт господарювання".

"За таких умов стає неможливим не тільки підвищення мінімального розміру заробітної плати у 2007 році, а й виникає ризик щодо забезпечення виплат мінімальної зарплати у 400 грн., що вводиться з грудня 2006 року", - додається у заяві.

Як відомо, минулого тижня головою бюджетного комітету Верховної Ради став член Партії регіонів Микола Азаров.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування