Рада вже готова заради Януковича сама тлумачити Конституцію

Понеділок, 24 липня 2006, 14:20

У разі, якщо президент у визначений термін не внесе кандидатуру Віктора Януковича на посаду прем’єр-міністра, Верховна Рада може вирішити це питання без подання президента.

"Якщо протягом 15 днів президент не внесе кандидатуру Януковича, у Верховної Ради є законні підстави позитивно вирішити це питання" – заявив у понеділок на прес-конференції віце-спікер Адам Мартинюк.

Водночас, за його словами, Верховна Рада не зацікавлена в конфронтації з президентом і сподівається на співпрацю та позитивне рішення Віктора Ющенка.

Також Мартинюк повідомив, що між Верховною Радою та секретаріатом президента є розбіжності в тлумаченні дати – останнього терміну подання.

"Ми вважаємо, що 15 днів мають йти від 15 липня, а команда президента вважає, що це інша дата", - зазначив Мартинюк.

Також, за словами віце-спікера, за відсутності Конституційного Суду тлумачити Конституцію може Верховна Рада.

"Я не виключаю, що, якщо немає КС, Верховна Рада, пославшись на 6 пункт перехідних положень, ухвалених у 1996 році, може визначити дату, від якої вести початок відліку (15 днів). Якщо Верховна Рада ухвалюватиме таке рішення – ви побачите, яким воно буде", - додав Мартинюк.

Водночас він зазначив, що Верховна Рада готова почекати до того терміну, який визначить президент.

"Ми не будемо заперечувати і можемо почекати до 1 чи 2 серпня. Нам поспішати нікуди, якщо ми побачимо, що це не затягування часу, а пошук шляхів виходу з кризи", - сказав віце-спікер.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування