У Раді не можуть знайти заяву Єханурова про бажання звільнити крісло

Понеділок, 24 липня 2006, 15:10

На пленарному засіданні у вівторок Верховна Рада планує розглянути заяви високопосадовців про звільнення їх з займаних посад у зв’язку з обранням депутатами.

Про це повідомив перший віце-спікер Адам Мартинюк у парламенті в понеділок.

"Поки що ми не можемо знайти заяву прем’єр-міністра. Є заяви першого віце-прем’єра, віце-прем’єра, міністрів, голови Антимонопольного комітету, голови Фонду держмайна і уповноваженого з прав людини з проханням звільнити їх у зв’язку з обранням народними депутатами", сказав він.

За словами Мартинюка, ці заяви будуть розглянуті, "якщо вони не передумають і не попросять позбавити їх депутатського мандату на користь посади".

Також, за його словами, на засіданні буде розглядатися проект Бюджетної резолюції, а також заяви депутатів щодо переходу з одних комітетів в інші.

Мартинюк не виключає, що у вівторок розглядатиметься подання президента щодо кандидатури прем’єра.

Коментуючи вихід 125 депутатів з фракції БЮТ, віце-спікер зазначив, що в разі оголошення з трибуни Верховної Ради про складання ними депутатських повноважень через 15 днів може бути оголошено про те, що "фракції БЮТ у Верховній Раді не існує".

"Відповідно до 60 статті Регламенту, в разі скорочення фракції до мінімальної кількості вона має на поповнення 15 днів. В іншому разі оголошується про розпуск фракції", - сказав він.

На переконання Мартинюка, БЮТ не зможе позбавити повноважень своїх депутатів, на чому наполягала Юлія Тимошенко, оскільки за Конституцією "вищий керівний орган Блоку може позбавити свого депутата повноважень на підставі закону".

За його словами, такого закону на сьогодні немає. "Його ще треба написати, підписати, оприлюднити. Думаю, що я не відкрию Америку, якщо скажу, що такого закону ні сьогодні, ні завтра не буде", - сказав віце-спікер.

Також Мартинюк припустив, що в разі ліквідації фракції БЮТ їхні місця в парламентських комітетах можуть бути перерозподілені.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News