Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соратниця Януковича просить Єханурова повернути в Україну Затуліна

Понеділок, 24 липня 2006, 16:58

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Ніна Карпачова просить прем'єр-міністра Юрія Єханурова повідомити причини недопуску депутата Держдуми Росії Костянтина Затуліна на територію України.

"Прошу вас поінформувати уповноваженого з прав людини щодо причин обмеження конституційних прав громадянина Росії Костянтина Затуліна на території України", - зазначається в листі Карпачової до Єханурова, яким володіє "Українська правда".

За словами Карпачової, до неї "звернувся депутат Держдуми Росії Затулін щодо протиправного, на його думку, прийняття органами держвлади України рішення про заборону його в'їзду на територію України".

"Затулін наголошує, що про його перебування у Криму 1 червня 2006 року завчасно повідомлені керівництво ВР Криму, а також представник президента в Криму Москаль, який під час особистої зустрічі не висловив жодних заперечень щодо відвідання Затуліним Феодосії", - зазначається у документі.

Також у листі йдеться про те, що "Затулін виступив на мітингу на підтримку російсько-українських відносин і закликав своїх співвітчизників активніше їхати в Крим на відпочинок".

"Жодних антиукраїнських, антидержавних висловлювань у його виступі не звучало", - додається у листі.

При цьому Карпачова нагадала, що "МЗС Росії направив відповідні ноти МЗС України про надання офіційних пояснень заборони в'їзду Затуліна на територію України, однак до цього часу жодних офіційних роз'яснень з української сторони не надано".

Як відомо, 3 червня Служба безпеки України заборонила в'їзд в Україну депутату Держдуми Росії, голові комітету зі співпраці між українським і російським парламентами Костянтину Затуліну.

"Діяльність Затуліна створює передумови для здійснення протиправних проявів, пов'язаних із зазіханням на територіальну цілісність і недоторканність України, розпалення міжнаціональної ворожнечі", - заявила прес-секретар голови СБУ Марина Остапенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування