Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Нашій Україні" радять перестати бути "трішки вагітною" і піти до Януковича

Вівторок, 25 липня 2006, 09:05

Представникам "Нашої України" слід увійти до уряду, який очолить лідер Партії регіонів Віктор Янукович, вважає політолог Костянтин Бондаренко.

Про це він сказав в експерт-опитуванні, яке провів Центр досліджень політичних цінностей, повідомляє УНІАН.

"У будь-якому випадку варто (входити) без огляду на те, хто його очолює", - зазначив Бондаренко.

"Треба виходити вже не з приватних образ чи амбіцій, а брати до уваги те, що входження "Нашої України" до такого уряду сприятиме завершенню революційних процесів і об'єднанню України. А це зараз найголовніше", - додав він.

У свою чергу політолог Вадим Карасьов вважає, що окремим представникам варто входити до уряду, "бо перед "Нашою Україною" стоїть нелегка дилема".

"Вона не може покинути виконавчу владу, віддавши її на відкуп антикризовій коаліції, з іншого боку - "Наша Україна" не може віддати опозиційну позицію БЮТ", - пояснив він.

На думку Карасьова, "це загрожує "Нашій Україні" розчиненням в опозиційному БЮТ чи коаліції, де домінує Партія регіонів".

Очевидно, що "Нашій Україні" треба спростувати медичну метафору, згідно з якою не можна бути "трішки вагітною", тобто, залишаючись поза межами антикризової коаліції, демонструючи опозиційність, кооптувати ряд представників до уряду Януковича, якщо такий уряд відбудеться".

У той же час політолог Володимир Малинкович також вважає, що деякі представники "Нашої України" мають увійти до уряду, який очолить Янукович.

За його словами, "до складу уряду Януковича є сенс увійти кільком окремим представникам "Нашої України", а не самому блоку в широкому сенсі".

"Такі люди як Єхануров або безпартійний Яценюк, увійшовши до нового уряду, зберегли б спадкоємність і дозволили б президентові налагодити діалог з новим урядом", - вважає експерт.

На його думку, "входити великим складом в уряд сенсу немає, оскільки "Наша Україна" вимушена буде нести відповідальність за його діяльність". "Якщо "Наша Україна" не входить в коаліцію, то входити в уряд їй немає сенсу", - додав Малинкович.

Зі свого боку політолог Євген Копатько також переконаний, що "нашоукраїнцям" варто увійти до складу Кабміну, який очолить Янукович.

За словами експерта, так буде ліпше, ніж розпускати парламент: "Конструктивна робота є позитивнішою за жорсткі конфліктні ситуації. Тим більше, якщо будуть повторні вибори, то "Наша Україна" отримає ще менше голосів, ніж на виборах-2006".

"Отже, краще працювати в цій системі і шукати компроміс з "регіоналами", тим більше, що на особистому рівні між багатьма представниками цих сил досить добрі стосунки", - сказав експерт.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...