Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко назвала виступ Мороза істерією

Вівторок, 25 липня 2006, 10:27

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко назвала "істерією" заяву спікера Олександра Мороза про непідкорення рішенню президента щодо розпуску Верховної Ради.

"Ми бачимо, як сьогодні нагнітається з усіх сторін абсолютно ненормальна істерія навколо дострокових виборів, ми бачимо: це вже дійшло до офіційних заяв, у тому числі і керівництва ВР", - сказала Тимошенко на засіданні фракції БЮТ у вівторок, повідомляє УНІАН.

За її словами, у своїй заяві Мороз публічно звернувся до українського народу і сказав про те, що антикризова коаліція не буде виконувати рішення президента, "власне, попередив президента і країну, що вони не будуть виконувати укази президента".

Виступ спікера по телебаченню Тимошенко розцінює як готовність коаліції діяти антиконституційно.

Вона висловила сподівання, що найближчими днями розпочнуться консультації президента щодо дострокового розпуску парламенту.

"Дострокові вибори - це поштовх до життя в Україні", - сказала лідер БЮТ.

Крім того, Тимошенко нагадала про практику проведення дострокових виборів у країнах Європи та в інших державах світу.

Вона наголосила, що така практика є дуже поширеною і застосовується як один із багатьох інструментів демократичного політичного процесу.

Як відомо, у понеділок Мороз у звернені до українського народу заявив, що Верховна Рада не підкориться "незаконному указу президента про розпуск парламенту".

Він також висловив переконання, що у президента немає підстав для розпуску парламенту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування