Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороза попросили вибирати слова щодо Ющенка

Вівторок, 25 липня 2006, 10:56

Фракція "Нашої України" вважає, що заява голови Верховної Ради Олександра Мороза на УТ-1 нагнітає політичну кризу в Україні.

Про це заявив у вівторок з трибуни парламенту "нашоукраїнець" Роман Зварич.

"Я намагатимусь толерантно виступити, хоча виступи деяких лідерів не можуть не викликати тривогу", - зазначив Зварич.

Серед таких дій він згадав рішення Верховної Ради про те, що в разі ініціювання президентом розпуску парламенту буде скликане спеціальне пленарне засідання за участі всіх депутатів.

Також депутат розкритикував виступ Мороза на УТ-1.

"Ваше звернення нагнітає ситуацію, замість того, щоб знайти можливості зняти напругу. Я ніяк не можу зрозуміти, як ви вчора могли знаходити підстави говорити про те, що біля президента знайшлися авантюристи?!", - звернувся Зварич до Мороза.

"Якщо є такі авантюристи, які штовхають президента на неконституційні кроки, то слід було їх назвати по прізвищах", - наголосив депутат.

Він також висловив здивування порівнянням Морозом нинішньої ситуації в Україні з подіями початку 90-х у Росії.

"Які підстави були використовувати репліки про танки, розстріл і свавілля, коли президент жодного кроку з цього приводу не зробив?!", - зазначив Зварич.

"Які підстави вимагати від президента порушувати 15-денний термін на розгляд прем’єра і вимагати подати кандидатуру на прем’єра вже зараз?!", - запитав він.

"Такі дії і можуть створити ситуацію, яку можна схарактеризувати як свавілля", - наголосив Зварич.

Він закликав Мороза бути "більш стриманими у діях і висловлюваннях", щоб парламент запрацював.

Як відомо, під час виступу на УТ-1 Спікер Олександр Мороз заявив, що президент Віктор Ющенко не має законних підстав розпустити парламент, і висловив сподівання, що він не піде на таку "авантюру".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування