США поки не придумали рецепту, як діяти українському парламенту

Вівторок, 25 липня 2006, 11:30

Сполучені штати Америки закликають український політикум діяти в рамках Конституції.

Про це заявив посол США в Україні Вільям Тейлор, коментуючи ситуацію, яка склалася навколо українського парламенту і призначення нового уряду.

"Вихід із ситуації має знайти сам український народ, його законно обрані представники і його керівництво", - заявив Тейлор.

"Іноземці, у тому числі і ми, американці, не маємо у своєму розпорядженні готових рецептів, як вирішувати таку ситуацію, але ми можемо закликати всі сторони діяти в рамках Конституції, уникати неконституційних дій", - додав посол.

Він також зазначив, що в США уважно стежать за подіями, які відбуваються в Києві.

За словами Тейлора, посол використає свої можливості для того, щоб поспілкуватися з представниками політичних сил, представленими у Верховній Раді, і висловити побажання, щоб вони дотримувалися демократичних норм, поважали верховенство права й уникали кроків, які виходять за рамки конституційного поля.

Він ще раз підкреслив, що США будуть працювати з будь-яким урядом України, який буде сформовано демократичним шляхом.

За словами посла, США з нетерпінням очікують можливості працювати з таким урядом з економічних питань, з питань демократичної реформи і безпеки, а також підтримувати заявлене Україною бажання зближатися з Європою.

Тейлор також відзначив, що, наскільки йому відомо, протягом 15 років незалежності України, незважаючи на складні періоди в історії, політичні гравці діяли в рамках Конституції.

"Я хочу скористатися з нагоди і закликати до того, щоб ця традиція продовжувалася", - підкреслив посол.

На запитання про реакцію США на можливе обрання прем'єром Віктора Януковича і формування уряду із представників Партії регіонів посол відповів, що не бачить ніяких причин, чому б Україна не могла мати гарних відносин і з Росією, і з Європою, і зі США одночасно.

"Україні не потрібно вибирати. Вона може впевнено вибудовувати відносини і з Росією, і з Європою, і зі США", - сказав посол.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування