Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ахметов прикупляв у братів Клюєвих пару компаній за $20 мільйонів?

Вівторок, 25 липня 2006, 12:06

Власники групи "Укрпідшипник" брати Андрій і Сергій Клюєви продали пакети акцій шахт "Комсомолець Донбасу" і компанію "Сервіс-інвест" власнику "Систем Кепітал Менеджмент" Ринату Ахметову.

Як пише "Дело", мова йде про 23,66% акцій шахти "Комсомолець Донбасу" і частки в енергопостачальній компанії "Сервіс-інвест".

"Це вже доступна інформація. Але я не хочу її коментувати", - підтвердив виконавчий директор "Укрпідшипника" Михайло Гончаренко.

На думку аналітика компанії Concorde Capital Євгена Червяченка, ринкова ціна проданого пакету акцій коштує близько $20 млн.

"За деякими оцінками, Клюєвим належало близько 26,4% акцій "Комсомольця Донбасу". Тому, купивши цей пакет, СКМ одержує повний контроль над підприємством", — відзначив аналітик.

За словами Червяченка, ця шахта добуває якісне вугілля, яке може бути використане металургійними підприємствами холдингу "Мет-інвест", що входить до СКМ.

"Для братів Клюєвих це був непрофільний бізнес, і цілком логічно, що вони продали свій пакет акцій. Кошти, що звільнилися, вони зможуть направити на розвиток своїх профільних бізнесів", - сказав Червяченко.

За інформацією "Дела", покупцем акцій шахти "Комсомолець Донбасу" і "Сервіс-інвесту" стала кіпрська компанія Рината Ахметова DTEK Holdings Ltd.

"Саме цьому офшору Антимонопольний комітет дозволив у червні сконцентрувати більше 50% голосів у вищому органі управління "Сервіс-інвеста", - пише газета.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування