"НАША УКРАЇНА" НЕ ДОПУСТИТЬ УЗУРПАЦІЇ ВЛАДИ МОРОЗОМ І ЗАХИСТИТЬ ЮЩЕНКА

Вівторок, 25 липня 2006, 12:14

Фракція "Наша Україна" заявляє, що заяви спікера Олександра Мороза та його першого заступника Адама Мартинюка є проявом наміру узурпувати владу в Україні.

Про це сказано у заяві "Нашої України" у відповідь на виступ Мороза, у якому спікер назвав можливий указ президента про розпуск парламенту незаконним і висловив впевненість, що Верховна Рада ніколи "не скориться цьому свавіллю".

"Їхні заяви (Мороза і Мартинюка) є прямим порушенням Конституції та законодавства України, зазіханням на конституційний лад", - заявляє "Наша Україна".

За словами представників фракції, така позиція керівництва Верховної Ради "є зразком політичного шантажу та вседозволеності".

"Ми ще раз наголошуємо – шантаж та узурпація в Україні не пройдуть. Це довів Майдан 2004 року", - сказано у заяві.

"Наша Україна" також вважає, що сьогодні окремі політичні сили "не мають права шантажувати кандидатурою прем’єр-міністра президента і весь український народ".

"Ми переконані, що кандидатура голови уряду повинна бути консолідуючою і неконфліктною. На сьогодні ж суспільству і президенту України нав’язують конфронтаційний сценарій", - йдеться у заяві.

Фракція "Наша Україна" також заявила про те, що вона "всіма дозволеними Конституцією та законами України засобами захищатиме всенародно обраного президента України і не допустить узурпації влади в державі верхівкою парламенту".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News