Звернення Мороза було політичним. Ющенко з ним про це поговорив

Вівторок, 25 липня 2006, 15:49

За відсутності Конституційного Суду лише президент має право тлумачити Конституцію.

"Коли немає КС, тоді залишається єдине право - казуальне, тобто тим, хто застосовує цю норму. А оскільки стаття 90 Конституції може застосовуватись президентом, то лише президент може її тлумачити", - наголосив керівник Головної служби політики інституційного розвитку секретаріату Ігор Коліушко.

Він також зазначив, що в секретаріаті стурбовані спробами депутатів "замінити КС і нав’язати президенту своє тлумачення Конституції".

"Турбує нагнітання протистояння, яке відбувається з боку окремих політичних сил, в тому числі не зовсім коректним було б називати виступ голови Верховної Ради зверненням до народу, оскільки звернення до народу - це атрибут голови держави", - зазначив він.

"Звичайно, спікер, як і будь-який депутат, має право звертатись до виборців і як завгодно це називати. Але коли цьому надається назва "звернення до народу", у цьому придається певний політичний контекст", - зазначив Коліушко.

Водночас прес-секретар президента Ірина Геращенко зазначила, що у вівторок президент мав телефонну розмову з Морозом.

"Президент закликав спікера не робити дій, які б працювали на ускладнення стосунків між гілками влади", - розповіла Геращенко.

Водночас вона наголосила, що під час розмови президент "не дозволив емоцій".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування