Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Нашу Україну" ранить прапор Тимошенко і повернення "на оглоблі"

Вівторок, 25 липня 2006, 16:27

Лідер фракції "Наша Україна" Роман Безсмертний вважає, що всеукраїнський круглий стіл, який скликає президент Віктор Ющенко, дасть можливість вирішити парламентську кризу в Україні.

"Ми під цим домокловим мечем (можливістю розпуску парламенту) зобов’язані домовитися, вирішити всі питання... Це ще один шанс, який дарує нам президент", - сказав Безсмертний з трибуни Верховної Ради у вівторок.

"І не проблема в тому, хто буде на якій посаді, проблема в тому, чи Україна підтвердить свій курс зовнішній і внутрішній, чи вона поверне оглоблі, а це означатиме, що Україна осоромиться як перед своїм народом, так і перед світом взагалі", - додав він.

Безсмертний побажав учасникам круглого столу успіхів і наголосив на необхідності "серйозного діалогу, який би забезпечив можливість працювати більшості і права меншості".

"Для мене найбільшою раною є той прапор, який знаходиться у залі (оплески). Ми всі маємо зробити все необхідне, щоб ті, хто цей прапор поклали, з честю його підняли на щогла Верховної Ради", - сказав він.

Водночас Безсмертний зазначив, що ситуацію, яка склалася у парламенті, має вирішувати "не вулиця, а політики".

"Відповідальність за владу несе сьогодні парламент. Від того, наскільки вони здатні домовитися, залежить як українські громадяни оцінять їхню діяльність. Після виборів треба або результати визнати, або розписатися у власній нездатності", - сказав він.

Безсмертний також висловив сподівання, що проведення загальнонаціонального круглого столу стане першим кроком для об’єднання України.

"Ми відкриті до діалогу, ми готові вести діалог, щоб Дніпро став об’єднавчою рікою, а не роз’єднував її (Україну)", - сказав він.

Українська правда


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування