Реанімувати Конституційний Суд у четвер не вдасться

Вівторок, 25 липня 2006, 22:10

Представник Партії регіонів, голова комітету з правової політики Євген Кушнарьов сумнівається в тому, що у четвер можна буде відновити роботу Конституційного Суду.

"В четвер - у мене великі сумніви, що ми зможемо затвердити суддів за квотою Верховної Ради, бо комітет не має жодної кандидатури для попереднього розгляду", - наголосив він в ефірі 5 каналу у вівторок ввечері.

Він також розповів, що спікер Олександр Мороз запропонував, кожній фракції внести по одній пропозиції судді Конституційного Суду. "Якщо завтра будуть внесені пропозиції, ми проведемо засідання комітету", - сказав він.

На зауваження, що фракція БЮТ може відмовитись вносити свою пропозицію, він зазначив: "Ми можемо закрити своїм будь-яким кандидатом, бо пропозиція Мороза – це його добра воля, а насправді він має право внести всі 5 кандидатур".

Він також наголосив, що "призначення 5 суддів від Верховної Ради не означає, що КС починає працювати".

"Бо всіх цих суддів потрібно привести до присяги, а це має бути в присутності прем’єр-міністра і голови Верховного Суду, а їх немає. Там їдеться про місячний термін, який сплинув по деяких суддях (протягом цього терміну судді мають скласти присягу)", - зазначив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування