ТИМОШЕНКО НЕ СЯДЕ З МОРОЗОМ ЗА ОДИН СТІЛ

Середа, 26 липня 2006, 10:11

Фракція БЮТ відмовляється брати участь у політичному круглому столі за участі президента, проведення якого було запропоновано спікером Олександром Морозом.

"Ми вважаємо пропозицію Олександра Мороза провести в Маріїнському палаці політичний круглий стіл за участі лідерів фракцій, політологів та журналістів спробою втягнути країну в відвертий фарс та, очевидно, імітацію політичного процесу", - йдеться у заяві БЮТ.

У документі зазначено, що мета і сенс запланованого заходу є незрозумілими для БЮТ.

За словами члена фракції Миколи Томенка, якщо метою цього заходу є "вирішення долі країни", БЮТ може погодитися, але "якщо цей захід проводиться для розподілу портфелів", БЮТ залишиться "поза цим процесом".

Як йдеться у заяві, БЮТ "не потрібні жодні посади в цьому уряді, які будуть роздаватись пачками під час круглого столу".

"Ми не будемо підігравати Морозу, його спробі імітувати політичну стабільність та вседомовленість на тлі політичної корупції та коаліційного шахрайства", - сказано у документі.

Також депутати БЮТ звернулися до своїх колег з фракції "Наша Україна" з проханням так само не брати участі "у цьому круглому фарсі", а дочекатися рішення президента щодо долі Верховної Ради цього скликання.

Водночас, як повідомила лідер БЮТ Юлія Тимошенко, фракція взагалі не отримувала запрошення від президента щодо участі у круглому столі.

"Я зв’язалася з керівництвом секретаріату президента. Вони нічого не знають про цей круглий стіл. Крім того, було висловлено нерозуміння, чому взагалі я таке питання ставлю. Дуже шкода, що сьогодні від імені президента беруть на себе сміливість оголошувати круглі столи", - сказала вона, маючи на увазі спікера Олександра Мороза.

Водночас віце-спікер Адам Мартинюк заявив у середу, що "ініціатором круглого столу виступає президент, а Олександр Мороз лише оголосив про цю ініціативу".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування