"Пора" не збирається пускати Януковича до Кабміну

Середа, 26 липня 2006, 13:57

Партія "Пора" має намір не пустити лідера Партії регіонів Віктора Януковича до Кабміну, якщо той буде оголошений прем'єр-міністром незаконно.

Про це в інтерв'ю 5 каналу сказав член політради партії Андрій Юсов.

"Мороз закликав "Пору" під Кабмін коли кілька днів тому виступив і фактично сказав, що Верховна Рада і антикризова коаліція не підкоряються законам держави Україна, і навіть в разі указу про розпуск Верховної Ради Кабмін може бути все-одно затверджений", - зазначив він.

"Так от, сьогодні пора йде на Кабмін. І навіть якщо Янукович поза законом буде оголошений прем'єр-міністром, в Кабмін він не потрапить. Для цього туди йде громадянська партія "Пора", - додав Юсов.

У той же час члени "Пори" зазначили, що у випадку легітимного обрання Януковича на посаду прем'єр-міністра партія не буде перешкоджати його входу в Кабмін, однак у цьому випадку в партії виникне багато запитань до президента Віктора Ющенко.

Як відомо, раніше "Пора" згорнула своє наметове містечко, розташоване на Майдані Незалежності, і перенесла його під стіни Кабміну для того, щоб запобігти можливому силовому захопленню цієї установи.

За словами членів політради, для посилення охорони буде оголошена додаткова мобілізація прихильників партії, і очікується, що через кілька днів їхня кількість досягне 15 тисяч чоловік.

Водночас "Пора" закликала "Нашу Україну" скласти депутатські мандати, як це зробили депутати БЮТ, чим прискорили процес розпуску парламенту, повідомляє УНІАН.

При цьому члени партії переконані, що в разі, якщо депутати від "Нашої України" не визначаться зі своєю політичною позицією і не підтримають гасло "Не зрадь Майдан", вони повинні будуть вибачитися привселюдно перед тими людьми, які у 2004 році відстояли справедливість на Майдані Незалежності в Києві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування