Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ НЕ ДОПУСТИТЬ НЕЗАКОННОГО ПРЕМ'ЄРСТВА ЯНУКОВИЧА?

Середа, 26 липня 2006, 16:23

Служба безпеки України застерігає політичні сили від неконституційних шляхів формування органів влади.

Про це йдеться в заяві, поширеній прес-службою СБУ.

"Заяви і заклики, що останнім часом поширюються у суспільстві щодо можливості неконституційних шляхів формування органів влади, є вкрай небезпечними, оскільки вони можуть спровокувати вчинення протиправних дій, відповідальність за які передбачена Кримінальним кодексом України", – вважає голова СБУ Ігор Дріжчаний.

Зокрема, він нагадав, що стаття 109 Кримінального кодексу встановлює відповідальність за дії, вчинені з метою захоплення державної влади, публічні заклики до таких дій, у тому числі з використанням засобів масової інформації.

"З огляду на суспільно-політичну ситуацію в країні, опікуючись інтересами громадян, Служба безпеки закликає всіх учасників політичного процесу та громадян бути коректними і утримуватися від дій, які могли б призвести до вчинення злочинів", - йдеться в заяві.

СБУ також наголошує, що разом з іншими правоохоронними органами вживатиме всіх передбачених чинним законодавством заходів для запобігання загрозам Конституційного ладу держави з метою забезпечення надійного захисту національної державності, прав і свобод громадян.

Про які антиконституційні дії йдеться, СБУ не уточнює.

Як відомо, раніше депутати Ради висловлювали готовність призначити прем’єра без подання президента, а також провести засідання парламенту навіть у разі його розпуску Ющенком.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування