Ющенко особисто пропонує новий "круглий стіл"

Середа, 26 липня 2006, 16:37

Президент Віктор Ющенко знову ініціює проведення "круглого столу" між політичними силами.

Про це він сказав на зустрічі з керівниками обласних державних адміністрацій у середу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я ініціюю "круглий стіл", притому це не перша моя ініціатива, тому що упевнений в тому, що нація повинна знати, що говорить політична еліта, політичні сили на переговорах, що є дискусійним, що сьогодні вирішено, що не вирішено", - сказав президент.

Ющенко зазначив, що йому набридло, "що нація живе здогадами або якимись байками, які хтось озвучує випадково".

Президент підкреслив, що тому він наполягає, "що єдиний спосіб чесно продемонструвати нації, на яких ти позиціях, за що борешся, як це зафіксовано, єдиний спосіб - це провести привселюдно відкритий "круглий стіл".

Глава держави уточнив, що цей "круглий стіл" треба проводити не тільки з політиками, а "в ньому повинні брати участь громадські діячі, яким є що сказати".

Ющенко висловив переконання, що Україна із сьогоднішньої ситуації вийде з честю: "Україна вийде з честю з цього іспиту".

"Переконаний, що ви будете свідками того, як Україна продемонструє свою зрілість, свою національну мужність, як вирішувати і такого типу виклик", - сказав президент.

Він зазначив, що є кілька форм реакцій на те, що відбувається в парламенті - "від самих конфронтаційних до самих мирових".

Ющенко підкреслив, що буде керуватися "винятково державними інтересами, національними пріоритетами й основами демократії".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...