Азаров не стане віце-прем'єром без української?

Середа, 26 липня 2006, 17:20

Державні службовці, а також посадові особи органів місцевого самоврядування не зможуть просунутися службовими сходами без знання української мови.

Про це повідомив журналістам віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко.

За його словами, відповідні зміни внесені в положення про проведення атестації держслужбовців і затверджені в середу на засіданні Кабміну.

"Дотепер при проходженні атестації атестаційні комісії брали до уваги різні характеристики і здібності службовців, однак вимоги володіння державною мовою не було", - відзначив віце-прем'єр.

Кириленко підкреслив, що в даному випадку мова йде винятково про володіння державною мовою в ході виконання службових обов'язків.

У приватному спілкуванні держслужбовці, як і всі громадяни України, вільні у виборі мови.

Відповідаючи на запитання журналістів, Кириленко відзначив, що зміни будуть обов'язковими для посадових осіб місцевого самоврядування, у тому числі в тих регіонах, у яких місцевими радами було ухвалено рішення про надання російській мові статусу регіональної.

Кириленко висловив упевненість у тому, що дане рішення уряду не може бути згодом піддане ревізії, оскільки ухвалене на виконання Конституції і законодавства про мову і держслужбу.

Відповідаючи на питання журналістів, чи повинен представник Партії регіонів Микола Азаров, який претендує на посаду в новому уряді, вивчити українську мову, Кириленко відзначив, що це питання доброї волі зазначеної особи, оскільки статус міністрів визначений Конституцією.

У той же час він відзначив: "Я вважаю, що обов'язком кожного члена Кабінету міністрів є вільне володіння і використання державної мови в ході виконання службових обов'язків".

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...