Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Янукович пообіцяв не чіпати голову НБУ

Середа, 26 липня 2006, 19:46

Антикризова коаліція не порушує і не порушуватиме питання про заміну голови Національного банку України.

Так лідер Партії регіонів Віктор Янукович прокоментував заяву "регіонала" Тараса Чорновола про те, що нібито Партія регіонів хотіла б змінити політику, яку проводить Нацбанк, і допускає можливість заміни голови НБУ.

"Антикризова коаліція не ставить і не буде ставити питання про заміну голови Національного банку", - цитує слова Януковича його персональний сайт.

"Ми переконані, що кандидатура на посаду голови Нацбанку не буде розглядатися в рамках коаліційних домовленостей", - додав він.

Лідер Партії регіонів висловив переконання в тому, що курс Національного банку в жодному випадку не повинен залежати від політичної кон'юнктури.

Як відомо, 25 липня видання "Дело" написало, що представники Партії регіонів, "знаходячись за півкрока від влади, не виключають звільнення голови Нацбанку Володимира Стельмаха".

Зокрема, в інтерв'ю газеті Чорновіл підтвердив, що, дійсно, у "регіоналів" є особливі плани відносно курсової політики НБУ.

"На Стельмаха ми дивимося дуже погано, тому що одного разу він зробив ревальвацію гривні, яка сильно вдарила по економіці, причому він зробив це одномоментно і таємно", - заявив Чорновіл.

"Я був автором ухвали про недовіру Стельмаху за безпрецедентний удар по внутрішньому товаровиробнику, тепер ми хотіли б поміняти політику НБУ, але хто очолить Нацбанк, ми ще не визначилися", - додав він.

Інший "регіонал" Михайло Чечетов підтвердив газеті, що представники антикризової коаліції не задоволені головою НБУ Стельмахом, але кандидатів на цю посаду до закінчення формування Кабміну розглядати не будуть.

За його словами, "поки йде формування Кабміну, я не втаємничений у переговори з приводу глави НБУ, але це питання вже почало розв'язуватися".

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування