Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Заступницю" Турчинова і Кожем'якіна висувають у судді КС

Четвер, 27 липня 2006, 09:05

Апеляційний суд міста Києва скасував постанову Генпрокуратури про порушення кримінальної справи проти судді Печерського суду міста Києва Анжели Стрижевської.

Про це у середу заявив керівник юридичного департаменту БЮТ Андрій Портнов, повідомляє прес-служба БЮТ.

За його словами, ця справа була "незаконно порушена Генпрокуратурою у зв'язку з тим, що Стрижевська визнала незаконними дії ГПУ щодо порушення кримінальних справ відносно членів БЮТ Турчинова і Кожем'якіна".

"Цинізм ситуації полягав в тому, що працівники ГПУ неодноразово ігнорували судові засідання, не надавали матеріали кримінальних справ, засекречували всі матеріали цих справ, не допускали адвокатів, здійснювали 12-годинні безперервні допити помічників суддів", - сказав Портнов.

На думку Портнова, "більше немає правових перешкод для притягнення до кримінальної відповідальності заступника Генпрокурора Віктора Шокіна та переїзду окремих співробітників ГПУ на тимчасове проживання до слідчого ізолятора".

У той же час представник БЮТ повідомив, що Стрижевську від імені фракції БЮТ висунуто кандидатом на посаду судді Конституційного Суду.

"Таке рішення блоку було прийнято для того, щоб продемонструвати всій країні, що судді, які приймають чесні і принципові рішення, будуть мати суспільну повагу та системний захист від будь-яких незаконних дій посадових осіб держави", - підкреслив він.

Як відомо, на початку липня Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти судді Стрижевської за підозрою у фальсифікації судового рішення стосовно знищення матеріалів справи Могилевича.

По даній справі в якості свідків проходили тодішні керівники СБУ Олександр Турчинов та Андрій Кожем'якін.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування