Українських "терористів" відпустили

Четвер, 27 липня 2006, 09:57

Щодо одного з затриманих в аеропорту "Шереметьєво-1" громадян України порушено кримінальну справу за "свідомо хибне повідомлення про акт тероризму".

За словами затриманого, протягом 30 днів він має з'явитися у відділ міліціїї в аеропорту для дачі свідчень у справі. Всі затримані українці звільнені.

Раніше повідомлялося, що група українських туристів з восьми осіб була затримана в московському аеропорті "Шереметьєво-1" за обвинуваченням у тероризмі в ніч на четвер.

Туристи вилетіли з Москви в Петропавловськ-Камчатськиий рейсом о 16:20 у середу.

Через три години польоту літак був повернутий в аеропорт "Шереметьєво-1". Причиною повернення літака послужили нібито технічні причини.

Коли літак знову готувався вилетіти в Петропавловськ-Камчатськиий, українських туристів зняли з рейсу, пред'явивши їм обвинувачення в тероризмі, стверджує один із членів української групи.

За його словами, спочатку російська сторона заборонила летіти двом українцям з восьми. Потім якийсь громадянин хотів винести багаж українців з літака. Українці відмовилися залишати борт літака, після чого людина в цивільному заявила, що "у багажі в них (українців) бомба".

Потім всю українську групу зняли з борту літака, а рейс, яким мали летіти близько 200 осіб, відклали.

Член української туристичної групи стверджує, що до складу групи входять керівники декількох українських інвестиційних компаній і депутат Київської обласної ради, член фракції "Наша Україна".

Після того, як рейс скасували, українців провели у відділення міліції аеропорту "Шереметьєво-1". До шостої ранку там продовжувався допит українців. З ними спілкувалися люди в цивільному, які не представлялися. В одного з українців відібрали паспорт, обвинувачуючи його в тероризмі.

У свою чергу Міністерство закордонних справ перевіряє інформацію і з'ясовує обставини затримання українських туристів у московському аеропорту "Шереметьєво-1", повідомили у прес-службі МЗС.

В даний час в аеропорту знаходиться представник українського посольства, що з'ясовує ситуацію на місці і готовий у разі потреби надати будь-яку допомогу громадянам України, повідомив прес-секретар посольства України в Росії Сергій Довбешко.

Інтерфакс-Україна, РИА Новости

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування