Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Затриманий росіянами нашоукраїнець вважає, що політики в цьому немає

Четвер, 27 липня 2006, 10:23

В авіакомпанії "Аерофлот" стверджують, що зняли українців з літака, оскільки вони самі повідомили, що в них є бомба.

За словами представника авіакомпанії Олени Семенової, у 16:20 літак Іл-96 вилетів з Москви в Петропавловськ, однак на борту виникли технічні проблеми.

Екіпаж прийняв рішення повернутися у Шереметьєво. Усіх пасажирів розмістили в аеропорту. Однак коли виліт знову був дозволений, двох українських пасажирів не дорахувалися.

"І отут група з шести осіб, що залишилися, влаштувала скандал – вимагали, щоб літак не вилітав без двох зниклих українських громадян. Один з цих пасажирів заявив, що в багажному відділенні на літаку бомба", – повідомили представники компанії.

Оперативні служби аеропорту одразу затримали шістьох членів групи українських туристів і знайшли двох пасажирів. За деякими даними, вони були в стані алкогольного сп'яніння.

"Весь літак перевірили, але нічого підозрілого не знайшли", – сказали у "Аерофлоті", передає Газета.ру.

Літак вилетів у Петропавловськ без "терористів" о 2:35 ночі в четвер. Про подальшу долю затриманих українців поки нічого не повідомляється. Цілком можливо, що їм буде пред'явлено обвинувачення в хуліганстві.

Авіакомпанія також планує стягнути з них у судовому порядку компенсацію за нанесений матеріальний збиток через затримку рейсу.

***

В свою чергу депутат київської облради, нашоукраїнець Олег Чернецький, який був серед затриманих, повідомив, що після повернення літака в аеропорт і подачі нового "двох з восьми українців безпідставно затримали і не пустили на борт".

"Всі інші члени української групи відмовились летіти. Після того на борту літака з’явилися люди у формі служби аеропорту і один чоловік у штатському, який заявив, що в багажі українців є бомба. Цей чоловік не пред’явив документів", - розповів Чернецький.

За його словами, до цього часу у відділку знаходиться один з членів української групи, там також знаходиться український консул, наразі з’ясовують всі обставини інциденту, передає прес-служба "Нашої України".

"Представники російських правоохоронних органів вже кажуть, що це непорозуміння, перед нами вибачаються, але по факту ми й досі у підвішеному стані, очікуємо на наш рейс до Петропавловська", - повідомив він.

На думку Чернецького, інцидент не має політичного забарвлення, це результат завищених амбіцій, комплексу "маленької людини" одного з правоохоронців, намагання якого продемонструвати свою владу призвели до такого резонансного інциденту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
07:50
За добу відбулося 94 бойових зіткнення: найактивніший ворог на Авдіївському напрямку 
07:33
Ракетний удар: ворог атакував енергооб’єкти у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
доповненоПольща цієї ночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
Усі новини...