Туреччина зустріла українців зі зброєю і відібрала всі гроші

Четвер, 27 липня 2006, 10:36

Поліція Стамбулу в середу запобігла спробі захоплення автобуса, у якому знаходилися громадяни, які прилетіли з Хмельницького.

Офіцер безпеки українського генконсульства в Стамбулі Олег Гуменюк заявив, що жоден з 32 українців, які знаходилися в автобусі, фізично не постраждав, повідомляє Комерсант-Україна.

За його словами, у туристів лише стався шок, коли їхній автобус блокував легковий автомобіль із озброєними людьми, після чого в салон увірвалося троє грабіжників.

За інформацією Анатолійського агентства, злочинці знали, що в автобусі були шопінг-туристи, які направлялися з аеропорту "Сабіха Гекчен" у район Лялелі, популярний серед жителів країн СНД, які приїжджають до Стамбулу за покупками.

Як повідомила пізніше стамбульська поліція, грабіжники відібрали в льотчика, який знаходився в автобусі, 190 тисяч доларів, які пасажири віддали пілотові з метою безпеки.

Одержавши звістку про захоплення заручників, стамбульська поліція спробувала зупинити автобус при виїзді з аеропорту в районі Курткей, однак грабіжники відкрили вогонь.

У перестрілці був легко поранений один із грабіжників автобуса, зупинити який поліцейським вдалося на в'їзді на платну автодорогу – турнікети перепинили йому шлях.

Зараз українські громадяни знаходяться в одному із поліцейських відділків Стамбула і дають свідчення за допомогою Гуменюка.

Він також повідомив, що шопінг-туристи полетять назад до Хмельницького в неділю.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування