Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росіяни зраділи кризі в Україні і вирішили повернути собі Крим

Четвер, 27 липня 2006, 12:20

Російські громадяни не бачать в Україні особливих успіхів у розвитку демократії, відзначають хаос і безвладдя і хотіли би повернути Росії Крим.

Про це свідчать результати всеросійського опитування Всеросійського центру дослідження громадської думки, проведеного 22-23 липня 2006 р. у Росії, пише газета "Ведомости" у статті під назвою "Антиприклад України".

"Інтерес до України знижується, однак росіяни, як і раніше, продовжують приділяти увагу ситуації в сусідній країні. Українські справи відслідковують 67% громадян Росії, з них 15% стежать за ними уважно", - пише газета.

На думку 50% респондентів, те, що відбувається в Україні, взагалі не має відношення до демократії, а ще 30% вважають, що Москва і Київ однаково далекі від принципів і норм сучасного демократичного суспільства.

Нормальною політичну ситуацію в Україні вважають лише 11% росіян, у той час як 51% думають, що Україна знаходиться в стані гострої політичної кризи, а на думку 26% респондентів — тут панують хаос і безвладдя.

"На майбутнє російсько-українських відносин респонденти дивляться зі стриманим оптимізмом: на думку 35% учасників опитування, рано або пізно відновляться дружні, союзницькі відносини", - пише газета.

При цьому 79% респондентів хотіли би бачити Крим у складі Росії, проти висловилися лише 6% опитаних. Але опитані не схвалюють спроб втручання у внутрішні справи сусідньої держави.

На думку 73% респондентів, російська політика не повинна залежати від того, хто знаходиться при владі в Україні.

За словами гендиректора ВЦДГД Валерія Федорова, в очах росіян приклад розвитку України після помаранчевої революції дискредитував себе і його використання може лише зашкодити російським опозиційним партіям.

Водночас Михайло Виноградов з центру “Рrопаганда” вважає, що негативний образ України в очах росіян пов'язаний з демонстрацією російським телебаченням сцен масових акцій протесту і політичних конфліктів в Україні.

"Російським громадянам незрозумілий високий ступінь політизації українського суспільства, вони не бачать логіки в поведінці політичних сил", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: