Симоненко каже, що "Наша Україна" сама проситься до коаліції

Четвер, 27 липня 2006, 13:28

Ідея входження до антикризової коаліції була власною ініціативою блоку "Наша Україна".

"Вони самі просять нас (прийняти їх до лав коаліції)", - заявив лідер Компартії Петро Симоненко журналістам.

За його словами, "Наша Україна" "не може диктувати умови", зокрема, стосовно виходу зі складу коаліції Компартії.

"Вона не може диктувати умови, бо "Наша Україна" не є засновником антикризової коаліції. Вона може просити, а ми, фракція комуністів, будемо вирішувати, чи задовольняти їхнє прохання про приєднання до складу коаліції", - заявив Симоненко.

За його словами, попередні переговори на рівні робочих груп між коаліцією та "Нашою Україною" нагадували "переговори про працевлаштування оточення президента".

"Кожен раз на переговори робочої групи приходить то один, то другий, то третій і хоче собі мати той чи інший портфель, посади віце-прем'єрів, в тому числі першого віце-прем'єра", - додав лідер КПУ.

За словами Симоненка, на даний момент у Верховній Раді тривають не переговори з підготовки до "круглого столу", як це зранку казали політики, а переговори саме про приєднання "Нашої України" до коаліції.

"На переговорах зараз перебувають люди, які побажали увійти до складу коаліції", - заявив лідер КПУ.

Як відомо, з боку "Нашої України" участь у переговорах беруть Роман Безсмертний, Анатолій Кінах, Роман Зварич та Петро Порошенко.

При цьому Симоненко впевнений, що фракція "Наша Україна" повинна прийняти політичне рішення щодо входу в коаліцію усім складом фракції.

На питання, чи перегляне у такому разі Компартія свою участь у коаліції, як раніше заявляв Симоненко, він відповів: "Якщо вони погодяться зі змістом існуючої коаліційної угоди в цілому, то це одна позиція для нас".

"Якщо в них є застереження, які вступають в протиріччя з принциповими позиціями нашої партії, то ми обов'язково зберемо пленум і визначимося щодо нашої участі у коаліції", - додав комуніст.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News