Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС не помітив "нашоукраїнця" серед "терористів" на підпитку

Четвер, 27 липня 2006, 15:57

Затримані в московському аеропорті українські громадяни порушили норми російського законодавства.

Про це заявив заступник директора Департаменту консульської служби МЗС України Сергій Алеьошин на прес-конференції в четвер у Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, у середу під час підготовки до вильоту рейсу "Москв-Петропавловськ-Камчатський" двоє громадян України з групи із восьми осіб були затримані на контрольно-пропускному пункті через порушення "деяких норм російського законодавства".

Незважаючи на запитання журналістів, Альошин не уточнив, які саме норми законодавства були порушені.

Він підкреслив, що, за інформацією українського посольства в Росії, деякі українські громадяни з групи поводилися неадекватно у зв'язку з тим, що були в нетверезому стані, через що інцидент ускладнився.

"На сьогодні інцидент було повністю урегульовано. Найближчим часом усі 8 українців відправляться до Петропавловську-Камчатського, швидше за все, літаком іншої компанії", - повідомив Альошин.

Він також зазначив, що слідство за ознаками тероризму, відкрите раніше проти українських громадян, закрите.

Альошин підтвердив інформацію про те, що один із громадян зобов'язався після закінчення своєї поїздки до Петропавловську-Камчатського знову звернутися до органів слідства і надати свої свідчення у цій справі.

У той же час дипломат відзначив, що, за офіційною інформацією МЗС, серед затриманих громадян України не було депутата Київської облради, "нашоукраїнця" Олега Чернецького.

Разом з тим раніше прес-служба "Нашої України" оприлюднила його коментар із приводу інциденту, де він стверджує, що був серед затриманих.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...