ЮЩЕНКО ЗАКЛИКАВ УСІХ ОБ’ЄДНАТИСЯ І ПІДПИСАТИ УНІВЕРСАЛ

Четвер, 27 липня 2006, 16:38

Президент Віктор Ющенко, відкриваючи засідання круглого столу, закликав його учасників об’єднатися навколо національних інтересів України.

"Це винятково непростий момент, і я звертаюся до всіх політичних сил розпочати процес об’єднання навколо принципів єдності країни. Ми повинні об’єднатися навколо забезпечення національного суверенітету, цілісності кордонів, території, втілення економічних перетворень, гарантування всіх демократичних прав і свобод, які завойовані", - сказав Ющенко під час свого виступу.

"Переконаний, що в політичному житті країни наступає момент істини. Нам треба приймати рішення", - додав він.

За словами президента, політичні сили мають "неминучий вибір - або іти дорогою конфронтації, або покласти шлях до реального згуртування нації".

"Другий крок набагато складніший, ніж перший. Дуже часто певним політичним силам важко його пояснювати своєму електорату, але це можливо", - сказав він.

Ющенко наголосив, що вирішення проблеми знаходиться сьогодні "в руках політиків". "Або вони стоять на основі консолідації, або жити принципом нетолерантності, політичної боротьби до останнього солдата", - зазначив він.

"Я надіюся, що сьогоднішній круглий стіл стане точкою відліку нового часу в політичному і суспільному українському житті", - сказав Ющенко.

Президент також назвав єдність "безальтернативною категорією", яка має бути результатом круглого столу.

"Її принципи є такі: соборність українських земель, непорушність кордонів і території, тісний діалог регіонів, гарантування державності української мови, цивілізованого ставлення до мов і культур національних меншин, дотримання свободи слова, ліберальних умов для економічного поступу, реалізація європейського курсу нації", - сказав він.

"Нам треба вийти із курсу хитання, зайняти чітку позицію в цих важливих для долі України перспектив", - додав президент.

За словами Ющенка, за круглим столом політичні сили повинні "відмовитися від політичного реваншу і протистояння, підтвердити незмінність і незворотність внутрішнього і зовнішнього курсу України, відійти від особистих амбіцій".

Ющенко також сказав, що результатом круглого столу має стати документ - "універсал національної єдності".

Фото Миколи Лазаренка

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування