Янукович розповів Ющенку про ідеали Майдану і віру в нього

Четвер, 27 липня 2006, 16:57

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович сподівається, що президент діятиме в інтересах всього народу, а не окремих політичних партій.

Про це він заявив на круглому столі політичних сил у четвер.

"Те, що відбулось за останні півтора роки, торкається кожного з нас. Ми всі добре відчули, що ділити людей на кращих і гірших неможливо, як неможливо розділити депутатів на своїх і чужих", - зазначив Янукович на початку виступу.

За словами лідера "регіоналів", всі "з біллю відчували розкол в суспільстві". "Сьогодні ми всі повинні думати про єднання і про об’єднання", - наголосив Янукович.

"Ті помилки, які були за цей час зроблені, слід визнати, як і визнати той позитив, що ми отримали за ці півтора роки. Багато казали про ідеали Майдану, і я можу сказати, що, якби всі його обіцянки були виконані, і ми досягли мети, то в нас була б чудова країна", - зазначив лідер ПР.

"Ми всі прагнули до цих цінностей і свобод, всі люди хотіли змін і звільнитись від того бруду, що був останні 15 років", - додав він.

Янукович закликав домовитися за цим круглим столом на користь народу, в пам'ять про могили батьків і з любові до Батьківщини.

Він нагадав, що його політична сила ще після виборів пропонувала "Нашій Україні" створити широку коаліцію в ім'я об'єднання народу.

Однак, за його словами, далі події відбулися як відбулися – спочатку намагалися створити помаранчеву коаліцію, а потім була створена антикризова, яка зараз готова створити уряд.

"Коли ми побачили невдоволення особисто президента від створення коаліції в такому складі, ми зрозуміли, що це процес болючий. Це вперше для всіх нас, нова Конституція створює нові умови стосунків", - зазначив Янукович.

Фото Миколи Лазаренка
Водночас він висловив сподівання, що "президент буде на боці держави, народу, а не окремих політичних партій", додавши, що "останнім часом так і відбувається".

"Ми віримо, що ми на вірному шляху", - сказав Янукович.

Свою промову він завершив словами "надії знайти спільну мову заради держави".

Янукович виступав довше регламенту, і Ющенко намагався перервати його промову, але лідер ПР попросив його дослухати.

Українська правда

ФОТО з круглого столу дивись тут

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News