Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ТИМОШЕНКО НЕ ПІДПИШЕ УНІВЕРСАЛ ЮЩЕНКА?

Четвер, 27 липня 2006, 17:33

Блок Юлії Тимошенко не буде підписувати універсал національної єдності і входити до широкої коаліції.

Такий висновок можна зробити з виступу лідера БЮТ Юлії Тимошенко під час круглого столу за участі президента.

"Не питання підписання універсалу. Це питання принципів і розуміння, як будувати країну. Я не можу зараз не сказати, що створення таких екзотичних стовідсоткових єднань в політикумі є об’єднанням країни, це не так", - сказала вона.

Тимошенко також вкотре наголосила, що БЮТ не піде до широкої коаліції.

"Ми не підемо в жодні широкі коаліції за жодних обставин. Я проти того, щоб бізнес став політикою, а політика бізнесом остаточно", - сказала вона, додавши, що БЮТ залишає за собою право вимагати дострокових виборів.

Фото Миколи Лазаренка
Тимошенко закликала всі демократичні сили в парламенті, а також "помаранчеві" сили поза ним "створити єдину потужну демократичну коаліцію, єдиний кулак" і піти спільно на нові вибори.

"Що б ми не написали на папері, є різні світогляди людей, політиків. І коли був Майдан, я проти того, щоб ми його по кольору формували. Але я за те, щоб ми думали, що те, що було - це уособлення надії народу на принципи. Якщо те, що сьогодні у Верховній Раді відбувається, є уособленням принципів, то мені, мабуть, треба було в іншому університеті вчитися", - сказала вона.

Тимошенко також розкритикувала деякі пункти документу, який планується підписати за результатами круглого столу.

Тут є пункт приборкання корупції. Я хочу сказати, що навіть діти знають, що в парламенті корупція, за це його не поважають. Скоро вже будуть плювати в телевізор. Так я хочу запитати: навіщо така нещирість? Папірець підписати неважко, але навіщо це робити?", - запитала вона.

Лідер БЮТ також торкнулася пункту документу, в якому задекларовано зменшення пільг для чиновників.

"Я не заперечую проти цього. Але ми отримали новий кошторис, поправлений, на 2006 рік Верховної Ради. Я хочу запитати: чому ми виділили 2 мільйони на літаки голові Верховної Ради, чому ми на 250 мільйонів збільшуємо видатки наступного року? Чому зараз те, що потрібно країні – 2,5 мільйони гривень - виділяємо на меблі голови Верховної Ради?", - спитала вона.

Тимошенко також зазначила, що, згідно з останніми соціологічними опитуваннями, більше 80% населення негативно ставляться до створення антикризової коаліції.

"У нас 80% людей радості від цього не відчувають. Я хочу, щоб ми не списували з рахунків суспільство. Щоб ми не думали, що натягнути на голову суспільству можна все", - сказала вона.


Українська правда

ФОТО з круглого столу дивись тут та тут

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...